Не пропустив машину з мигалками: який штраф

17:40, 21 серпня, середа

За ненадання переваги в русі транспортному засобу з увімкненим синім або червоним проблисковим маячком передбачена адміністративна відповідальність. Вона загрожує навіть пішоходам.

У Патрульна поліція Київської області просять з розумінням ставитись до роботи спецслужб та пропускати спецтранспорт з увімкненими проблисковими маячками. Ними обладнують не лише автомобілі пожежної та швидкої, але й інкасаторів, УДО та інших спецслужб.

Читайте також: Коли можна проїхати на жовтий сигнал світлофора без штрафу

Якщо наближається оперативний транспортний засіб:

  • з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом — водії зобов’язані надавати йому дорогу і забезпечувати безперешкодний проїзд;
  • з увімкненими проблисковими маячками синього і червоного або лише червоного кольору — водії зобов’язані зупинитись біля правого краю проїзної частини.

Пішоходи, при наближенні автомобіля з мигалкою зобов'язані утриматись від переходу проїзної частини або негайно залишити її.

За не надання переваги в русі оперативному транспортному засобу передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 122 КУпАП, що тягне за собою накладання штрафу у розмірі 680 гривень.