Nissan призупинив прийом замовлень на електромобіль Ariya

14 березня 2023

Обсяги випуску Nissan Ariya довелося знизити на третину через проблеми на заводі.

Компанія Nissan зупинила прийом замовлень на електричний кросовер Ariya через проблеми на виробництві. Як з'ясував Reuters, план з випуску моделі, що стала на конвеєр влітку минулого року, довелося скоротити майже на третину через дефіцит напівпровідників, що триває, затримок з поставками комплектуючих з Китаю і труднощів на виробництві.

Читайте також: Nissan відкликає понад 700 тисяч Rogue через бракований ключ

Дилери марки в Японії та США отримали розпорядження тимчасово не приймати нових замовлень на Ariya.

Складання Nissan Ariya організована на заводі у префектурі Тотігі, Японія. Запуск повноцінного виробництва заплановано на літо минулого року, і автовиробник мав намір випускати по дев'ять тисяч таких машин на місяць. Проте анонімні джерела стверджують, що план на березень цього року становить лише 6,9 тисяч штук, на квітень — 5,2 тисяч, а на травень — 5,4 тисяч. Серед причин зниження виробничих обсягів називають, окрім дефіциту мікрочіпів, проблеми з постачанням комплектуючих з Китаю, оскільки на підприємстві постачальника в січні сталася пожежа. Крім того, є складнощі з фарбуванням Ariya – через особливості процесу нерідко виникають дефекти.

У підсумковому звіті компанії за минулий рік даних щодо відвантаження електрокарів цієї моделі немає. При цьому є інформація про продаж моделі на північноамериканському ринку - там у 2022 році реалізували 201 екземпляр Ariya, всі вони були відвантажені в четвертому кварталі.

Проблеми у Nissan Ariya почалися ще до запуску виробництва. Модель, яку представили у 2020 році і яка стала першим серійним електричним кросовером японської марки, не могли випустити на ринок — старт продажів кілька разів відкладали, а серійне складання та відвантаження не могли розпочати через гостру нестачу мікрочіпів та інших комплектуючих.