Офіційно: електричний кросовер Hyundai Kona їде до Європи

27 лютого 2018

Корпорація Hyundai Motor обіцяє нам майбутнє вже зараз. Першою ластівкою змін став повністю електричний компактний кросовер Kona.

Hyundai об’єднав дві найпопулярніші тенденції автомобільного ринку екологічну мобільність та форму кросовера у новому компактному SUV та збирається з його допомогою підкорювати Європу.

Корейський автогігант стане першим автомобільним брендом у Старому світі, що пропонує повністю електричний кросовер. Компанія має серйозні наміри по домінуванню у еко-сегменті европейського ринку. Раніше Hyundai однією з перших запропонувала кросовер водневий ix35 Fuel Cell, котрий вже скоро має змінити його наступник – Nexo. Також на європейському ринку доступна модель Ioniq з трьома різними типами електричних силових установок.

Нині ж Hyundai збирається поборотись за своє місце у сегменті компактних кросоверів. Kona Electric оснащується двома варіантами силової установки. Базова версія має батарею ємністю 39,2 кВт-год та мотор потужністю у 133 к.с., що забезпечіють електрокросоверу пробіг у 300 км на одній зарядці. Динаміка розгону від 0 до 100 км/год становить 7,6 секунди, а максимальна швидкість обмежена на 167 км/год. Автовиробник характеризує динаміку автомобіля як fun to drive. Старша версія пропонує потужність у 201 “сил” та запас ходу у 470 км.

Окрім екологічності корейський виробник робить ставку на дизайн, комфортність та функціональність автомобіля. Якщо перші два пункти – предмет суто індивідуальний, суб’єктивний, то про останній можна сказати, що список електронних систем автомобіля досить обширний. Інформаційно-розважальна система об'єднує навігацію, функції фото-, відео- та аудіопрогравача, а також забезпечує можливість використовувати смартфон на повну, завдяки додаткам Apple CarPlay і Android Auto. Також смартфон чи планшет можна зарядити без використання дротів.

Серед допоміжних систем управління Hyundai Kona – система запобігання зіткненню з функцією виявлення пішоходів SmartSense, моніторинг сліпих зон, контроль стомленості водія, система утримання у полосі руху, контроль швидкості та активний круїз-контроль.

Виробник поки що не оголосив ціни на модель. Ймовірно, прайс буде оприлюднено під час презентації на Женевському автосалоні вже за два тижні.

Читайте також: Зустрічаємо найкомпактніший та найдешевший Lexus UX