Яку техніку можна буде побачити на параді до Дня незалежності

20 серпня 2021

Глядачі побачать понад 400 одиниць озброєння та військової техніки.

Під час ювілейного параду до 30 річниці незалежності України Хрещатиком проїде понад 400 одиниць озброєння та військової техніки, з яких більше ніж 300 – від Збройних Сил України. Це перший парад із залученням такої великої кількості техніки.

Окрім парадного проходження механізованої колони, на День Незалежності буде розгорнута і статична експозиція з новими зразками озброєння та техніки.

Також цікаво в Україну привезли 35 військових Hummer

Зокрема, від 36-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Білинського залучають 12 спеціалізованих броньованих автомобілів "Козак-2", які надійшли на озброєння перед підготовкою до параду.

Після параду вони будуть відправлені в підрозділи морської піхоти.

Окрім того, державне підприємство “Завод імені В.О. Малишева”, виготовило танк “Оплот”, який братиме участь у параді.

Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ виробництва Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О. Морозова

БРЕМ-4РМ виконана на базі БТР-4 та оснащена баштовим краном вантажопідйомністю 3,0 т, зварювальним обладнанням, а також лебідкою з тяговим зусиллям 9 т.

За допомогою цієї машини підрозділи ЗСУ здатні вести технічну розвідку на полі бою вдень і вночі, за різних погодних і кліматичних умов; ремонтувати пошкоджену бронетехніку; витягати її у разі застрягання; буксирувати у найближчі укриття; проводити вантажопідйомні, зварювально-різальні роботи тощо.

БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених. Машина створена на базі БТР-4Е та оснащена медичним обладнанням, ношами, контейнерами для медикаментів, термоконтейнерами, контейнерами для систем штучного дихання, дефібриляції та переливання крові.

Високоманевровий бронетранспортер БТР-4Е – це плаваюча бойова машина, на базі якої створено ціле сімейство машин (командирська, командно-штабна, медична, ремонтно-евакуаційна тощо). Бронетранспортер БТР-4Е є суто українською розробкою, що пройшла повний цикл від “чистого аркуша” до постановки на озброєння, нині серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів Збройних сил України та Нацгвардії, поступово замінюючи бронетранспортери, що залишились у спадок від Радянського Союзу.

Бронетранспортери БТР-3ДА, які призначені для транспортування механізованих піхотних частин та забезпечення вогневої підтримки в бойових діях, виготовляють на ДП “Київський бронетанковий завод”.

Бронетранспортери БТР-3ДА, що оснащені чотиритактним 6-циліндровим дизельним двигуном з рідинним охолодженням Deutz BF6M1015CP і автоматичною трансмісією Allison типу 3200SP, містить сучасні телевізійні засоби прицілювання та тепловізійні прилади задля ведення вогню вночі. Система панорамного огляду дозволяє членам екіпажу тримати в полі зору місцевість під кутом майже у 360 градусів.

Також БТР-3ДА оснащений бойовим модулем “Штурм-М” з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину та досягає високої точності й кучності вогню на всіх режимах.

24 серпня Хрещатиком також проїдуть перші машини зі складу першого дивізіону протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун”. Їх виготовляє Державне київське конструкторське бюро “Луч”.

До складу комплексу входять: рухомий командний пункт, уніфікована самохідна пускова установка, ракета в транспортно-пусковому контейнері, транспортно-заряджальна машина, транспортна машина, комплект наземного обладнання.

РК-360МЦ “Нептун” призначений для ураження бойових кораблів класів “крейсер”, “есмінець”, “фрегат”, “корвет”, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, що діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, а також берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби і року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Крилата ракета Р-360 з масою бойової частини у 150 кг здатна знищувати цілі на відстані до 300 км лише одним влучанням. Ракета має швидкість 900 км/год і здійснює політ та маневрування на надмалих висотах — кілька метрів над рівнем моря.