Пішохідний перехід на Вінничині зробили зразково-безпечним

09:40, 10 вересня, вівторок

Доволі оригінально організували транспортно-пішохідну зону безпеки довкола Вінницько-Хутірського ліцею, де облаштували розмітку, встановили обмежувачі швидкості та розділові дорожні стовпчики.

Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради розробили оригінальну схему дорожнього руху.

Розмітку нанесли працівники КП "СМЕД ОДР ", а матеріалами допомогли місцеві підприємці. Про це йдеться у повідомленні Вінницької мерії з посиланням на Офіс старости округу.

Читайте також Тернопільські школярі їздитимуть на Volvo

Перед цим Агенція просторового розвитку у відповідь на звернення Вінницько-Хутірського старостинського округу підготувала рекомендації щодо застосування недорогих, але дієвих рішень із підвищення безпеки руху.

Таким чином у селі Вінницькі Хутори біля ліцею в зоні пішохідних переходів і зупинки громадського транспорту було встановлено у достатній кількості берлінські подушки, дорожні стовпчики та нанесено нову дорожню розмітку.

Проведені заходи та використана дорожня атрибутика підвищать безпеку для учнів та місцевих жителів, знижуючи швидкість руху транспорту і змушуючи водіїв бути уважнішими.

За словами старости Вінницько-Хутірський старостинський округ Владислава Кривешка, проєкт Офіса старости реалізувався спільними зусиллями вище згаданих структур.

Читайте також Школярів будуть возити польсько-італійські автобуси Thesi: що це за техніка

"Ця безпекова зона важлива й для інших жителів населеного пункту, адже покликана зробити пересування цієї дорогою безпечнішою. Йдеться й про доступність для маломобільних груп населення, адже безпекова зона є "містком" у надійному пересуванні збудованою пішохідною мережею у нашому населеному пункті", – зазначив Владислав Кривешко.

Подібна робота в окрузі буде проводитися й надалі. Відповідні служби працюватимуть над питаннями безпеки та безбар’єрності задля створення комфортних умов проживання по всій громаді.