Поліція почне активніше штрафувати за смуги громадського транспорту

17 грудня 2021

Поліція налагодила електронну інформаційну взаємодію з Укртрансбезпекою для штрафування автовласників за проїзд по смугам громадського транспорту.

Поліція продовжує розвивати систему штрафування автовласників за допомогою камер автофіксації. Черговим кроком стало налагодження взаємодії з Укртрансбезпекою для штрафування власників авто за виїзд на смуги громадського транспорту.

Читайте також: Камери не допомогли: в Україні за 2021 рік значно зросла аварійність

"Спільно із Державною службою з безпеки на транспорті (Укртрансбезпекою) ми налагодили автоматизоване опрацювання порушень руху та/або зупинки на дорозі зі смугою для маршрутних транспортних засобів", - повідомив Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"До системи фіксації в автоматичному режимі надходять відомості щодо наданих Укртрансбезпекою ліцензій у сфері господарської діяльності, пов’язаної з перевезеннями пасажирів, що дає юридичні підстави водіям із наявним дозвільним документом користуватися смугою для маршрутних транспортних засобів", - розповів Білошицький.

Нововведення дозволить скоротити час на виписування штрафів. Таким чином у поліції сподіваються зафіксувати велику кількість правопорушень.