Порошенко схвалив зниження ставок на розмитнення авто

17 липня 2018

На офіційному сайті президента України з’явилась відповідь на петицію, що стосувалась розмитнення автомобілів. Порошенко підтримує зниження ставок.

Текст петиції починається зі слів: «Вимагаємо закріпити в законодавстві постійні ставки акцизного збору, які були затверджені законом ‎‎‎1389-19 (3251 від 07.10.2015) про пільгове розмитнення авто, оскільки бачимо в цьому ряд переваг». Далі перераховуються важливі на думку авторів петиції переваги.

Читайте також: Репресій не буде - Гройсман пообіцяв не чіпати "євробляхерів"

Відповідь Президента грунується на пропозиції альтернативи. Замість пільгового розмитнення Порошенко пропонує законопроекти №8487 та 8488 за прийняття яких Верховна Рада вже проголосувала в першому читанні.

“Я звернувся до Прем’єр-міністра України В.Б.Гройсмана з проханням долучитися до опрацювання проектів Законів України від 15 червня 2018 року “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів” (реєстр. № 8487) і “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” (реєстр. № 8488) з метою формування збалансованого законодавства в інтересах усіх заінтересованих сторін, а також з урахуванням необхідності дотримання екологічних вимог щодо охорони навколишнього природного середовища”, сказано у відповіді на петицію.