Правнук Фердинанда Порше презентує у Женеві свій електричний спорткар

25 лютого 2019

Швейцарська компанія Piëch Automotive готує до дебюту свій перший автомобіль – купе Mark Zero.

Розробникик електрокара стверджують, що Piëch Mark Zero нічого не пов’язує з Porsche, окрім родинних зв’язків.

Також цікаво: Гіперкар Hispano Suiza Maguari складе конкуренцію Hispano Suiza Carmen

Piëch Automotive – дітище Антона Піха, котрий є правнуком інженера Фердинанда Порше, творця фірми Porsche і не менш легендарного автомобіля Volkswagen Käfer/Beetle. На березневому автосалоні у Женеві компанія Piëch презентує свою першу модель – Mark Zero. Слідом за нею мають з’явитись седан, кросовер та ще один спорткар.

Фото: ескізи Piëch Mark Zero / Piëch Automotive

Зовнішній вигляд, компонування та стилістика автомобіля, судячи з ескізів, ближчі до Aston Martin DB9, ніж до сучасних автомобілів Porsche. При цьому машини обіцяють випускати за “німецькими виробничими традиціями”. Можливо, мова йде про довершену інженерію, ретельність конструювання та якість виготовлення.

Читайте також: Porsche придбала акції хорватського виробника гіперкарів Rimac

Автори Mark Zero запевняють, що для Mark Zero була розроблена модульна платформа, котра дозволяє використовувати не лише електричну силову установку, а й гібридну, водневу та звичайні ДВЗ. Антон Піх навіть сподівається продавати свою платформу іншим дрібним автовиробникам.

Фото: Засновники Piëch Automotive – Реа Старк Райчіч (зліва) та Антон Піх з електрокаром Mark Zero / Piëch Automotive

Наразі відомо, що тягові батареї Mark Zero розміщено у центральному тунелі та біля задньої осі. Потужність пари електродвигунів складає 610 к.с. Заявлений запас ходу на одній зарядці – 500 км за циклом WLTP.

Також цікаво: У Peugeot повністю розкрили нове покоління 208