Представлено електричний мотоцикл за $27 тисяч з запасом ходу 400 кілометрів

29 грудня 2022

Китайським автовиробникам було важко вийти на ринок США, але Davinci Motor сподівається на більший успіх зі своїм електричним мотоциклом DC100.

DC100, який має дебютувати в США на виставці CES, розглядається як суперник традиційним літровим мотоциклам з точки зору продуктивності. Він оснащений акумуляторною батареєю ємністю 17,7 кВт-год, яка живить електродвигун потужністю 134 к.с. і крутним моментом 850 Нм.

Читайте також: Aston Martin показав мотоцикл за 100 тисяч доларів

Таке налаштування дозволяє мотоциклу розганятися від 0 до 100 км/год приблизно за три секунди, перш ніж досягти максимальної швидкості 200 км/год. Компанія також каже, що байк має запас ходу 400 км і може бути повністю заряджений за допомогою швидкого зарядного пристрою постійного струму за 30 хвилин.

Не дивлячись на характеристики продуктивності, DC100 має цільну раму з алюмінієвого сплаву, яка вкрита пластиком. Мотоцикл вагою 255 кг оснащений 17-дюймовими колесами, з шинами Pirelli Diablo Rosso III і оснащені гальмівною системою Brembo.

DC100 має технологію цифрових ключів, і власники зможуть використовувати свій смартфон як цифрову панель приладів, завантаживши програму Davinci. Компанія також називає байк «двоколісним роботом», оскільки він має «понад 1000 чіпів і понад 200 передових датчиків, які відстежують точну інформацію про навколишнє середовище, стан руху, дорожні умови, температуру акумулятора та двигуна, кут нахилу і так далі." Компанія стверджує, що ця інформація об’єднується для «точного контролю своєї системи живлення» та забезпечення оптимальної продуктивності за будь-яких умов.

Говорячи про техніку, покупці знайдуть систему рекуперації, оновлення по повітрю та функції безпеки, такі як система контролю тяги. Davinci також обіцяє більш розширені функції в майбутньому, включаючи функцію самобалансування, а також «автоматичне паркування та дистанційний виклик». Компанія також обіцяє функцію «самостійного керування та розпізнавання цілей», яка дозволить байку «автоматично слідувати» за ціллю, вибраною водієм.