Представництво Hyundai засудило поведінку російських дилерів

19 січня 2022

Продавці машин південнокорейського бренду у Росії накручують ціни та нав'язують покупцям непотрібні додаткові опції – головний офіс компанії не схвалює таку жагу наживи.

Директор “Хенде Мотор СНД” Олексій Каліцев заявив, що в компанії вважають “великою проблемою дії деяких недобросовісних дилерів в умовах дефіциту автомобілів”. При цьому топ-менеджер дав зрозуміти, що вплинути на дилерів практично неможливо, оскільки в рамках антимонопольного законодавства штаб-квартира не має права диктувати дилерам ціни.

Дізнайтесь також: Продажі Rolls-Royce найбільші за всю історію: до чого тут пандемія?

Придбати Hyundai без нав'язаних опцій можна онлайн, скориставшись офіційним сайтом – у такому випадку дилер буде відповідати лише за видачу автомобіля покупцю. Перелік додаткового обладнання в такому разі буде зафіксований, і переплачувати за нього не доведеться.

Але купівля онлайн вимагає певної вправності. Автомобілі, які з’являються на сайті, розкуповують дуже швидко, а торгується в Мережі дуже обмежена кількість машин. Так, у 2021 році через онлайн-магазин у РФ купили 4772 автомобілі Hyundai, що відповідає лише 2,85 відсотка від загальної кількості проданих в країні машин – 167 333 одиниці, повідомляє видання Motor.

Хоча представництво Hyundai заявляє про неможливість диктувати дилерам ціни, певні важелі впливу компанія все ж має. Так, раніше подібна ситуація склалась на російському ринку з надміру жадібними дилерами марки Skoda. Представництво чеської марки надіслало своїм офіційним представникам листа, в якому повідомило про можливі штрафні санкції за перевищення максимальних цін перепродажу, встановлених постачальником.