Швейцарія заборонила імпорт дизельних Mercedes-Benz та Porsche

16 серпня 2018

Боротьба європейських країн за чисте повітря іноді виглядає занадто прискіпливою. Особливо, якщо порівнювати таку державницьку політику за українськими реаліями.

Влада Швейцарії заборонила реєстрацію деяких нових автомобілів Mercedes-Benz та Porsche з дизельними двигунами, які показували неправдиву інформацію щодо їх шкідливих викидів. Про це повідомляє Car&Bike із посиланням на заяву агентства доріг Astra.

Читайте також: "Пріуси" закінчились – українських поліцейських пересаджують на ЗАЗ Sens

В країні припинять реєструвати Mercedes Vito та Porsche Macan і Cayenne. Зазначається, що це рішення стосуватиметься автомобілів, імпортованих з 17 серпня. Транспортні засоби визначених моделей, які уже були ввезені до Швейцарії, можуть використовуватись і надалі, але після їх модифікації.

Під заборону потрапили Mercedes Vito з 1,6-літровими дизельними двигунами, Porsche Macan з 3-літровими дизельним двигунами та Porsche Cayenne з 4,2-літровими дизельним двигунами.

Автоконцерн Daimler сказав, що припинив експортувати моделі Vito після того, як німецька влада у травні наказала відкликати їх для виправлення недоліків та припинила їх реєструвати.

Нагадаємо: після гучного скандалу, який розгорівся навколо концерну Volkswagen в 2015 році, коли автовиробника впіймали на встановленні ПЗ, що навмисно приховувало справжні показники викидів, регулятори в усіх країнах стали більш пильно стежити за відповідністю автомобілів екологічним стандартам.

У червні цього року німецький прокуратура постановила, що автоконцерн Volkswagen має сплатити 1 млрд євро у справі про маніпуляції з програмним забезпеченням, встановленим на авто з дизельними двигунами. Автовиробнику довелось сплатити найбільший в історії штраф за це в США.

Як повідомлялось, нещодавно Міністерство транспорту Японії виявило, що японські автовиробники Mazda, Suzuki та Yamaha фальсифікували результати тестувань на економію пального на викиди в свої автомобілях