Швидкі допомоги на базі Mercedes-Benz подолали 20 000 км на шляху в Україну

12:54, 11 вересня, середа

З далекої Нової Зеландії на іншому континенті волонтери переправили до України 16 карет швидкої медичної допомоги. Машини офіційно передано армійським медикам для евакуації поранених.

Заокеанські друзі українського народу донатили на машини, які ще кілька місяців тому працювали в новозеландських службах невідкладної медичної допомоги.

Новозеландці та австралійці не лише викупили техніку, але й оплатили її доставлення в один з європейських портів, а вже звідти – до Києва. Прибули в основному карети на шасі Mercedes-Benz Sprinter в різних модифікаціях та виконанні кузова.

Читайте також Жодної карети львів’яни у себе не лишили – у фронтових областях більша потреба

Для здійснення такої місії благодійники створили проєкт "Дорога життя". Дорога виявилася знаковою, хоча й довгою: від Нової Зеландії до України карети по суші та водним транспортом подолали майже 20 тисяч кілометрів.

Дарування новозеландських карет швидкої допомоги армійським медикам у Києві. Фото: Kyiv Post

Кожен, хто заправиться на будь-якій АЗК AMIC ENERGY бензином або дизельним пальним, долучається до допомоги ЗСУ у межах благодійної ініціативи «MAVIC від AMIC». В рамках даного проєкту компанія перераховує 5 гривень з кожного паливного чека на закупівлю сотні дронів DJI MAVIC 3 (різних варіацій) для ЗСУ.

Рекламна інформація

"Вони подолали тисячі кілометрів. Доїхали до порту в Німеччині, звідти ми їх водіями доставили до Києва і зараз вони нарешті тут. Зайняло це два місяці з підготовкою. З транспортуванням через порти, через моря і океани", – розповів про логістику співзасновник благодійного фонду DAY BY DAY (День за днем) Олексій Цапенко.

Тепер автомобілі підуть у фронтові та прифронтові зони. Щоправда, з цієї партії три машини передано на гуманітарні цивільні місії – вивозитимуть сім'ї з небезпечних районів Донеччини та Херсонщини.