Сорокарічний "Запорожець" без пробігу оцінили у вартість квартири

14 жовтня 2022

За ЗАЗ-968М, виготовлений у 1983 році, просять 50 тисяч доларів.

На одному з майданчиків продажу вживаних автомобілів в Інстаграм з’явилося оголошення про продаж цікавого екземпляра. ЗАЗ-968М “Запорожець” 1983 року виготовлення має стан майже нового.

Також цікаво автомобілі-рекордсмени з найбільшим пробігом

Продавець стверджує, що авто без пробігу. Дійсно, на одометрі всього 57 км. Однак стан машини, показаний на фото, викликає запитання щодо такого пробігу. Наприклад, на кермі є чохол з дротів, що свідчить про використання машини. Та й на самому кермі й органах керування (це варіант для людей з інвалідністю) видно сколи та подряпини.

Оббивка салону, днище та моторний відсік виглядають як нові, хоча гумові патрубки потріскані від старості. Пластикові деталі збереглися не ідеально – наприклад, задні ліхтарі трохи потріскались.

Втім, навіть якщо цей “Запорожець” дійсно новим стояв стільки років, експерти не визнають такої величезної ціни на нього. В коментарях люди пишуть, що продавець поставив зайвий нулик, тому реальна ціна такої машини – 5000 доларів. Ретромашини можуть коштувати 50 тисяч, але це мають бути справді рідкісні екземпляри, випущені малими серіями. Масові моделі, як цей “Запорожець”, коштують на порядок менше.

Партнер проєкту Авто24

Оливи та мастила Wolf Lubricants забезпечують найвищий рівень якості та ефективності автомобільних двигунів, а також інших автокомпонентів, які потребують змащування. Адже досвід роботи компанії у своїй галузі – більш ніж 60 років.