SsangYong показав перший електричний кросовер

16 березня 2023

Кросовер SsangYong Torres перевели на електротягу. Компанія показала фотографії позашляховика Torres EVX.

Компанія SsangYong показала електричний кросовер Torres EVX. Фактично це звичайний Torres, але з оригінальним дизайном передньої частини кузова та іншим салоном. Наприклад, у Torres EVX двоярусна оптика, пунктирна смужка ходових вогнів та вигнутий широкоформатний дисплей у стилі BMW.

Читайте також: Марку SsangYong викупить хімічний концерн

Світова прем'єра електрокара відбудеться 30 березня на автосалоні у Сеулі. Яку силову установку отримає модель невідомо, оскільки SsangYong обмежилася лише публікацією фотографій.

Поки вирішувалося її майбутнє, компанія SsangYong не марнувала часу. У 2022 році дебютував новий кросовер Torres з бензиновою «турбочетвіркою» 1.5 T-GDi (170 к.с., 280 Нм), причому одразу було оголошено, що у нього будуть електрична версія.

Таку машину готували для Європи, а її прем'єрку заплановано на 30 березня. Щоправда, подивитись на електричний Torres EVX (EV-eXtreme) можна вже зараз: SsangYong опублікувала знімки машини, але без подробиць.

Перше, що впадає у вічі, — у Torres EVX оригінальний дизайн передньої частини кузова. Замість решітки радіатора із шістьма слотами — глуха панель. Оптика двоповерхова, з пунктирною смужкою ходових вогнів нагорі та основними блоками внизу. Все це елементи іміджу Powered by Toughness, розробленого з прицілом на електрокари.

У салоні — широкоформатний кластер із двох дисплеїв, як останніх BMW, і мінімум фізичних кнопок. У звичайного Torres архітектура традиційніша, з роздільними екранами та розсипом перемикачів.

Параметри установки не наводяться. Детальна інформація, очевидно, не публікується до офіційної прем'єри Torres EVX на автосалоні в Сеулі. У Кореї продажі електрокара можуть розпочатися вже цього року. Потім кросовер з'явиться у Європі.