Suzuki випустить електричний мінівен

18:40, 12 березня, вівторок

Suzuki працює над першим електричним мінівеном. Це буде ще одна модель, створена спеціально для індійського ринку.

Наступного року японська компанія має представити серійну версію концептуального електрокросу eVX, показаного минулої осені. А в 2026-му, за даними Autocar India, світло побачить його просторіший «родич» — електричний мінівен, що базується на тій же платформі. Модель, поки що відома під кодовим ім'ям YMC, стане першим «батарейним» веном Suzuki.

Читайте також: Suzuki випустить семимісний кросовер

Електровен YMC збудують на скейтборд-платформі 27PL - різновиди "тойотівської" глобальної архітектури 40PL. Першою моделлю Suzuki на ній стане товарний кросовер eVX, а надалі вона ляже в основу машин із різними типами кузова.

Очевидно, крім платформи YMC успадкує від eVX і двигун з батареєю. Кросовер оснастять акумуляторами ємністю 40 і 60 кіловат-годин, які забезпечать запас ходу до 500 кілометрів. Також у нього буде просунутий повний привід EV4WD.

За даними інсайдерів, мінівен стане на конвеєр у вересні 2026 року. До цього Suzuki, ймовірно, представить концепт, що передбачає його. Очікується, що у eVX будуть запозичені також риси зовнішності та основні елементи інтер'єру.

Сам eVX піде в серію ближче до кінця цього року. Виробництво налагодять в Індії, де Suzuki націлена на електрифікацію: вона збирається випустити кілька електрокарів та гібридів для місцевого ринку найближчими роками.