Tesla Model S таки вдалось побити рекорд Porsche Taycan на Нюрбургрінгу (відео)

18 вересня 2019

Офіційної заяви від американського виробника поки що не було, однак європейські ЗМІ повідомляють, що відрив Tesla виявився просто колосальним.

Шпигуни зняли на відео кілька заїздів Tesla Model S на Нюрбургрінгу. Стверджується, що гонщикам вдалось проїхати Нордшляйфе швидше, ніж Porsche Taycan.

Також цікаво: Кінотеатр, караоке та ігри: що тепер можна робити в "Теслі"

За даними німецького видання Auto Motor und Sport, результат Model S виявився кращим за час Porsche Taycan майже на 20 секунд! Якщо ця інформація підтвердиться, Porsche буде дуже соромно.

Стверджується, що у встановленні рекорду брала участь нова модифікація Model S, яка отримала назву Plaid. Вона має три ряди сидінь і три мотори, що означає більшу потужність, ніж у топової на сьогодні версії Model S P100D.


Спостережливі репортери помітили, що американський електрокар був “взутий” у спортивні шини Michelin Pilot Sport Cup 2 R та Goodyear Eagle F1 SuperSport RS.

Нагадаємо, Taycan проїхав 20,8-кілометровий відрізок траси за 7 хвилин 42 секунди. Autoevolution повідомляє, що Tesla впоралась із завданням за 7,23.

Фото: Tesla Model S Plaid на Нюрбургрінгу / Autoevolution

Tesla планує почати серійне виробництво нової модифікації Model S Plaid восени наступного року.


Ілон Маск у своєму твіттері заявив, що це не остаточний результат і його планують покращити. Більше того, керівник “Тесли” зазначив, що Model 3 також може здолати Taycan на ‘Рінгу (завдяки быльшому запасу ходу).


А новий Roadster взагалі націлений побити абсолютний рекорд траси для електрокарів.

Дивіться також: Відео: песик дає майстер-клас з переходу вулиці