Toyota готує новий RAV4, але чи буде він електричним?

11:38, 6 лютого, вівторок

Всупереч модним тенденціям Toyota не перетворить бестселер на «електричку».

Нинішній RAV4 п'ятого покоління випускається вже шість років. За даними інсайдерів, Toyota вже розпочала розробку наступної генерації кросовера, яку планує представити у 2026 році.

Читайте також: Toyota RAV4 стала найбільш популярним автомобілем у світі

Модель, поки відома під кодовим найменуванням XA60, також наявні деякі подробиці про новинку. Повністю електричної силової установки у її арсеналі не буде, всупереч трендам.

Toyota RAV4 у наступному поколінні буде трохи більшим за нинішній. Довжина складе приблизно 4650 мм проти 4600 мм у поточної моделі. Інші габарити поки невідомі, натомість є натяк на дизайн: зовнішність кросовера оформлять у дусі C-HR другої генерації з носовою частиною hammerhead («риба-молот») та С-подібними фарами.

За словами інсайдерів, у Toyota поки впевнені, що говорити про тотальну електрифікацію зарано. Натомість інженери працюють над оновленням наявної лінійки моторів, які дістануться і новому RAV4: він збереже двигун внутрішнього згоряння та PHEV-установку.

Минулої осені Toyota трохи оновила RAV4. Бестселер зробили комфортніше та дорожче, покращивши версію Woodland Edition для любителів активного відпочинку.