Титул "Світовий автомобіль 2021 року" виборов електрокар

21 квітня 2021

Лідером цьогорічного конкурсу став Електричний кросовер Volkswagen ID4.

Електричний кросовер став п’ятою моделлю Volkswagen, яка виграла престижний титул “Світовий автомобіль року”. На шляху до перемоги він обійшов Honda e і Toyota Yaris.

Дізнайтесь також: Електричний кросовер Honda SUV e:prototype вийде на ринок у 2022 році

“Нагорода «Світовий автомобіль року» – це великий успіх для всієї нашої команди, що працює над лінійкою ID. Ми досягли успіху в розробці автомобіля, який втілює перехід до електронної мобільності у найважливішому в світі сегменті компактних позашляховиків і пропонує чудові можливості для повсякденного використання”, – зазначив Томас Ульбріх, член правління з розвитку бренду Volkswagen.

У 2009 році Volkswagen Golf VI став першим автомобілем бренду з титулом World Car of the Year. Другий титул приніс наступного року Volkswagen Polo, у 2012 році переможцем став Volkswagen UP!, а у 2013 – знову Golf.

Цьогорічний переможець традиційно має свиту з кращих моделей за різними категоріями. Mercedes-Benz S-Class був названий кращим розкішним автомобілем 2021 року. У цій категорії він обійшов Land Rover Defender та Polestar 2.

“Світовим спорткаром 2021 року” став Porsche 911 Turbo, з яким конкурували Toyota GR Yaris та Audi RS Q8. “Міським автомобілем 2021 року” Yaris також не вдалось стати – цей титул дістався Honda e, який також обійшов Honda Fit / Jazz.

Нарешті, Land Rover Defender здобув звання “Світовий автомобільний дизайн 2021 року”, випередивши у цій категорії Honda e та Mazda MX-30.

Фото: переможці премії World Car of the Year 2021 / фірми-виробники