У Kia Sportage та інших новинок перевірили безпеку під час ДТП

11 липня 2022

Європейський інститут безпеки Euro NCAP перевірив на безпеку сім нових автомобілів.

Серед автомобілів, яки отримали максимальні п’яти зірок – два нових кросовера, Alfa Romeo Tonale та KIA Sportage, а також один повністю електричний автомобіль, Cupra Born. Цього разу навіть комерційні автомобілі Mercedes-Benz T-Class і Mercedes-Benz Citan Tourer отримали п’ять зірок. Нарешті, суперміні Aygo X від Toyota і повністю електричний i4 від BMW отримали чотири зірки.

Також цікаво у поліції спростували 10 міфів про ремені безпеки

Повністю оновлений Kia Sportage має спільну платформу з 5-зірковим Hyundai Tucson, протестованим минулого року. Він однаково добре оснащений і отримав однакові оцінки в тестах на безпеку, також отримав 5 зірок. Те саме можна сказати про Cupra Born, більш спортивну альтернативу ID.3 групи VW.

  • Kia Sportage (безпека для дорослих пасажирів – 87%, безпека дітей – 86%, пішоходів – 66%, робота електронних помічників – 72%).
  • Cupra Born (безпека для дорослих пасажирів – 93%, безпека дітей – 89%, пішоходів – 73%, робота електронних помічників – 80%).

Tonale, перша абсолютно нова модель від Alfa Romeo після Stelvio у 2016 році, відповідала всім вимогам для оцінки 5 зірок, попри відсутність центральних подушок безпеки. Модель показала добрі результати в тестах на уникнення зіткнень між автомобілями та з вразливими учасниками дорожнього руху, а також пропонує систему допомоги при зменшенні уваги, яка може виявляти сонливість водія.

  • Alfa Romeo Tonale (безпека для дорослих пасажирів – 83%, безпека дітей – 85%, пішоходів – 67%, робота електронних помічників – 85%).

У сегменті MPV на базі фургонів Mercedes-Benz представляє Citan Tourer і його шикарну версію T-Class. Обидва мають спільну платформу Renault Kangoo, але загалом вони оснащені новою центральною подушкою безпеки для додаткового захисту від бічного удару та високоефективними функціями активної безпеки.

  • Mercedes-Benz Citan Tourer (безпека для дорослих пасажирів оцінена у 91%, безпека дітей – 93%, пішоходів – 69%, робота електронних помічників – 90%).
  • Mercedes-Benz T-Class (безпека дорослих пасажирів – 91%, безпека дітей – 93%, пішоходів – 69%, робота електронних помічників – 90%).

До речі більше про Mercedes-Benz T-Class

Toyota Aygo X — це остання новинка у висококонкурентному сегменті суперміні, де кожен євро має значення. Невеликий міський автомобіль-кросовер в цілому показує себе добре, але уникає деяких більш просунутих систем безпеки, що призвело до 4-зіркового рейтингу.

  • Toyota Aygo X (безпека для дорослих пасажирів – 78%, безпека дітей – 78%, пішоходів – 74%, робота електронних помічників – 81%).

Нарешті, електричний компактний представницький автомобіль i4 від BMW показує, що розкіш не завжди означає кращі показники безпеки. Оснащений подібним набором датчиків, що й серія 3, протестована в 2019 році, гран-седан пропустив деякі критичні точки запобігання зіткненням і отримав 4 зірки.

  • BMW i4 (безпека для дорослих пасажирів – 87%, безпека дітей – 87%, пішоходів – 71%, робота електронних помічників – 64%).