У США назвали найнадійніші мотори сучасності

25 грудня 2020

Статистика була складена на основі данних більше 15,5 мільйона машин про спрацьовування сигналу Check Engine на панелі приладів.

Аналітики компанії CarMD представили щорічний рейтинг автомобільних брендів, які випускають найнадійніші двигуни. А також назвали моделі, у яких рідше за інших мотор виходить з ладу. Окремо також перераховані марки, ремонт двигунів яких обходиться дешевше за інші.

Читайте також: Оголошено 29 кандидатів на титул Європейський автомобіль року 2021

У процесі збору данних було проаналізовано більше 15,5 мільйонів автомобілів, випущених і проданих у США за період з 1996 по 2020 рік. У лідерах опинились Mitsubishi, Mercedes-Benz та Volkswagen – саме у такому порядку. У машин цих марок рідше всього загорається знак перевірки мотора. Реєструвались випадки спрацьовування сигналу в період між 1 жовтня 2019 року до 30 вересня 2020 року.

Mercedes-Benz був лідером минулого року, однак поступився японському бренду, який піднявся одразу на дві сходинки вгору. Volkswagen також покращив свої результати, оскільки у 2019 році у трійку лідерів він не входив. Першу п’ятірку замикають Buick та Ford. Далі, в порядку зменшення слідують Mazda, BMW, GMC, Subaru та Cadillac.

Рейтинг CarMD також називає кілька конкретних моделей, у яких проблеми з мотором практично відсутні: Toyota Tacoma 2017 та 2018 років випуску, Honda CR-V 2015-го, Toyota Camry 2018-го та Honda Accord 2017-го року.

Окремо названо марки та моделі, ремонт двигунів яких коштує дешевше: Kia, Chrysler і Mazda, а також Hyundai Tucson, Subaru Impreza та Mercedes-Benz GLE.