Українець створив унікальний електробайк з запасом ходу 320 кілометрів

30 липня 2021

У Дніпрі місцевий житель Чен Кім сам розробив і створив економний електробайк, який на одному заряді може проїхати до 320 кілометрів. При цьому він розганяється до 105 км/год.

Чоловік заявив, що хотів створити такий електробайк, який дозволить вільно пересуватися на далекі відстані. На його розробку пішло 9 місяців. Про це Чен Кім розповів у програмі "Джедаї" на каналі "2+2".

Читайте також: Тест-драйв мотоцикла Bajaj Pulsar NS200: юніор

"Перше завдання, яке я поставив перед собою, – це можливість здійснювати на мотоциклі щоденні подорожі, не піклуючись про підзарядку і відстані. Це був шлях проб і помилок, але в результаті з'явилася дійсно унікальна двоколісна машина", – розповів він.

Маса електробайка становить 125 кілограмів – це дозволяє ним легко управляти. Також в ньому є круїз-контроль. Після того, як журналіст сів на мотоцикл, то відразу ж зазначив, що в ньому зручне сидіння.

Попри значний запас енергії, батарея вийшла досить компактною, яка помістилася під сидінням водієм. Над заднім колесом знаходиться система охолодження двигуна.

Винахідник зазначив, що електробайк йому обійшовся в близько 5 тисяч доларів. Але він повинен швидко окупитися через майже безплатні поїздки. Дорога в 300 км обійдеться менше ніж у 20 гривень.