Українська "Волга" в Монако: кому належить та як там з’явилась

11 листопада 2022

Старенька радянська "Волга" з українськими номерами наробила багато галасу не лише у Монако, але й за його межами.

Відео з українською “Волгою” у Монако стало дуже популярним у соцмережах та збирає десятки тисяч переглядів. Виданню “Фокус” вдалося поспілкуватися з власницею авто, яка здійснила на цьому ГАЗ-24 тривалий автопробіг Європою.

Читайте також: У Монако з’явилась "Волга" на українських номерах

Автомобіль належить Діані із Полтави. До початку повномасштабного російського вторгнення вона навчалася та працювала у Харкові, проте навесні їй довелося евакуюватися до рідного міста.

Діана зрозуміла, що її колишнє життя втрачено, тож для того, щоб побути в гармонії із собою, вирішила вирушити влітку в подорож Європою на своїй “Волзі” 1989 року. Перед стартом вона самостійно перефарбувала вінтажне радянське авто.

На ГАЗ-24 українка подолала тисячі кілометрів та відвідала Угорщину, Словенію, Монако, Францію та Італію. За три місяці “Волга” проїхала через Будапешт, Ніццу, Мілан, Сан-Ремо, побувала у Провансі та Спеції.

Після завершення пробігу Діана вирішила не залишатися за кордоном, а повернулася в Україну, хоча знайомі переконували залишитися в Європі. Вона готова мандрувати за кордоном, але не жити там і своєю улюбленою дорогою називає не європейські автобани, а трасу Полтава-Харків.

Автомобіль простий і для підтримки його в робочому стані достатньо мінімальних навичок. Дорогою відремонтувати машину допомогли далекобійники. А одного разу, коли ГАЗ-24 зламався, батько Діани переслав з України бандероль з необхідними запчастинами. Українка вважає, що її “Волга” справді має душу і на іншому автомобілі такий пробіг не вдалося б зробити.