В Києві почали курсувати гібридні автобуси Volvo

30 липня 2021

Автобуси Volvo тепер курсуватимуть на маршрутах з Троєщини. Серед дванадцяти маршрутів, на яких відбулося оновлення транспорту та вимог до перевізників, шість знаходиться саме тут.

Великі маршрутні автобуси від перевізників перемогли у міському конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Вони курсуватимуть замість маршруток.

Читайте також: Київ готується до чергового локдауну: рух у громадському транспорті обмежать

Заступник голови КМДА. Костянтин Усов та голова Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков були присутні на заході. “Місто вперше відкрито презентує, а не приховує результати конкурсу на визначення перевізників на маршрутах Києва, – зазначив під час презентації заступник голови КМДА Костянтин Усов. – На київський ринок вперше за багато років замість старих страшних маршруток виходять комфортабельні автобуси”.

Згідно з новими правилами перевезень в Києві у автобусах має все бути “для людей”:

  • прохолода від кондиціонеру;
  • інклюзивність;
  • візуальна інформація, дубльована англійською;
  • уніформа для водіїв та спілкування ними виключно українською мовою;
  • оголошення зупинок голосовим інформатором українською та англійською мовами;
  • розміщення в салоні плаката з усіма необхідними контактними даними та інформацією про перевізника (маршрут, зупинки, фото та номер посвідчення водія);
  • водії мають навички допомоги людям з інвалідністю та надання першої домедичної допомоги.

У коментарях до новини про запуск автобусів Volvo вже є нарікання на їх роботу. “Я сьогодні в ньому їхала: дихати нічим, кондиціонер не працював. Водієві говорили, щоб включив, але він не реагував. Вікна там не відкриваються, розрахований на нормально працюючий кондиціонер. Але це ж не для нас: водій економив або кондиціонер не працював. Підсумок один: дихати нічим, потом обливаєшся”, - зазначила користувачка Інна Минаева.