В Литві відремонтували пошкоджені PzH 2000

14 жовтня 2022

Литва та Німеччина доволі швидко організували оперативний ремонт САУ PzH 2000 для України.

Країни-союзниці України беруть на себе не тільки постачання озброєння, але й ремонт пошкодженої техніки. Зокрема міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас (Arvydas Anušauskas) повідомив, що було відремонтовано самохідні артилерійські установки PzH 2000, які Німеччина та Нідерланди постачають до України.

Читайте також: яке озброєння передадуть Україні союзники найближчим часом

Інформація про певні проблеми з надійністю PzH 2000 з'явились ще наприкінці липня. Адже реальний темп їх експлуатації виявився у рази більшим, ніж передбачено.

Зокрема, за німецькими нормативами поняття “інтенсивна експлуатація” починається з межі у 100 пострілів на добу. Для PzH 2000, яка завдяки автоматизації заряджання дозволяє вести вогонь з темпом 8 – 12 пострілів на хвилину, становить 12,5 хвилин "роботи".

Тому при темпі 100 пострілів на добу ресурс ствола вичерпується за місяць-півтора. Також проблеми були в механізмі заряджання та інших систем САУ, які неможливо полагодити у польових умовах.

Яке саме підприємство в Литві виконує ремонт, невідомо. Однак швидше за все це компанія Lithuania Defense Services, яку у липні відкрили Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann. Завданням центру є обслуговування всієї лінійки продукції компаній, включно з бойовими машинами Boxer, Puma, танками Leopard-2, всіма машинами на його базі, включаючи PzH 2000.

Партнер проєкту Авто24

Wolf Oil Corporation має власну команду досліджень і розробок, лабораторії та виробництво мастильних матеріалів для автомобілів у Бельгії. Тому всі процеси виготовлення олив проходять постійний контроль і сертифіковані за стандартами ISO. Це виключає можливість підробок та появи у продажу неякісної продукції у всіх країнах, де представлений бренд Wolf Lubricants.