В США хочуть повністю заборонити китайські електрокари

21:10, 28 червня, п'ятниця

У США можуть заборонити їздити китайськими електромобілями. Цього разу ініціатива походить від військових.

«Розумні» технології, якими нашпиговані сучасні китайські автомобілі, можуть збирати і передавати дані в КНР — зокрема військовим, сказала міністр торгівлі США Джина Раймондо в Палаті представників Конгресу. У зв'язку з цим пропонується або втрутитися в їхнє програмне забезпечення, або повністю прибрати їх з американських доріг. Про це пише autoconsulting.ua.

Читайте також: Канада готує загороджувальні мита на китайські електромобілі за прикладом США та ЄС

Чи заборонять «батарейні» китайські машини чи знайдуть спосіб стежити за «розумною» електронікою, поки неясно, але це питання вже обговорюється у верхах. У будь-якому випадку всі дані, які збирають електрокари, повинні зберігатися на території США, впевнена Раймондо.

Вона також нагадала, що в Китаї вже обмежують використання вироблених у США електрокарів, зокрема Tesla. Ще в 2021 році влада КНР непублічно попросила співробітників держкомпаній не їздити на Tesla на роботу, а також не заїжджати на них до районів проживання чиновників, пов'язаних з нацбезпекою. Використовувати Tesla заборонили на території військових комплексів, лікарень та аеропортів.

Інформація про нове посилення політики щодо китайських машин послідувала за рішенням підняти мита з 25 до 100 відсотків. Слідом за США підвищити збори вирішили в Європі, набагато важливішому ринку для виробників «батарейних» автомобілів із КНР, а також у Туреччині та Канаді.