В українському навчальному закладі представили прототип електромобіля: відео

30 березня 2021

В Україні представили прототип незвичайного електромобіля. Його основна особливість - суперлегкий кузов, а також можливість зарядки від сонячної енергії завдяки спеціальним панелям.

Ідея створення такого транспортного засобу належить викладачам Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, а за будівництво взялися студенти Сєверодонецького політехнічного професійного коледжу того ж навчального закладу, йдеться в сюжеті ТРК Донбас.

Читайте також: За 2020 рік світовий ринок електромобілів зріс на 43%

Як розповів журналістам заступник директора коледжу Олександр Шилов, автомобіль практично повністю виконаний з пластика (кузов і навіть скло), завдяки чому його маса становить менше тонни. Машина оснащена електричною силовою установкою і тяговою АКБ, якої вистачає на 150 км пробігу.

Судячи з відео, електрокар виконаний у форм-факторі мінівен (фургон). У ньому встановлено чотири сидіння, є просторий багажник. Спереду - мінімалістична торпедо з панеллю приладів.

Олександр Шилов зазначив, що машина практично готова: залишилося лише встановити сонячні батареї і зробити деякі доведення. Готовий електрокар повинні показати через місяць, після цього йому знайдуть практичне застосування, пообіцяв викладач.