В Японії та Сінгапурі через два роки з'являться літаючі таксі

22 жовтня 2021

На 2023 рік заплановані публічні тестові польоти з пасажирами, а після успішних випробувань – і комерційні. Літати будуть на апаратах, які схожі на гвинтокрили, лише двигунів у нього 18 і вони розміщені по колу.

Літаюче таксі в Японії та інших країнах світу збирається запустити німецький стартап Volocopter. Він розробляє не лише літальні апарати, але розробкою відповідної інфраструктури. В якості повітряного таксі вони пробують використовувати літальний апарат eVTOL VoloCity. Це кабіна з пасажирами та колом роторів, яка здатна злітати та приземлятись вертикально – це дуже важливо в умовах міської забудови.

Також цікаво наскільки подорожчали послуги таксі в Києві

В повітряне таксі VoloCity поміщається двоє пасажирів. Його корпус виконаний з композитних матеріалів. Для створення підйомної сили використовується кільце з 18 невеликими роторами - така схема дозволила помітно знизити рівень шуму. Дальність польоту таксі досягає 35 кілометрів, а максимальна швидкість складає 110 кілометрів на годину.

Volocopter за фінансової підтримки Daimler і національної авіакомпанії Японії Japan Airlines (JAL), на сьогодні налічує 400 співробітників. Крім таксі VoloCity, вони працюють над дроном для перевезення вантажів VoloDrone й апаратом VoloConnect для польотів на великі відстані. Крім цього, Volocopter розробляє особливі аеропорти, які знадобляться транспорту нового типу.

Компанія вже домовилась про початок випробувань своїх таксі з владою японських міст, а також Сінгапуром. Йде робота з меріями Азії, Європи та, можливо, Америки. До 2030 року до пасажирських дронів приєднаються вантажні.