Вантажівки майбутнього: один водій керує кількома фурами одночасно

23 квітня 2020

У майбутньому для вантажних перевезеннь на 10 фур потрібен буде лише один водій. Принаймні так вважає шведський стартап Einride, який продемонстрував відео, в якому один оператор може керувати одразу кількома вантажівками.

Щоправда, поки що мова йде про 2 машини, але це тільки випробування. Спеціаліст на екранах бачить усе, що відбувається навколо машини. А керує вантажівкою за допомогою джойстика, наче в комп'ютерних іграх.

Цікаво Покупцям нових авто Geely ключі доставлятимуть незвичайним способом: фото, відео

За інформацією розробника, допомога автономним машинам потрібна в основному під час виїзду на маршрут і під час повернення. А основну частину дороги фура їхатиме автономно.

Дивіться відео, як працюють автономні вантажівки:

Технологія одночасного керування вантажівками дозволить перевізникам суттєво зменшити вартість перевезень і не залежати від людського фактора – втоми водіїв.


Einride – вантажівки майбутнього / Фото Einride


Водій може віддалено керувати вантажівкою / Фото Einride

Також у випуску:

Через коронавірус у світі дотримуються політики соціального дистанціювання. Автовиробники теж не лишаються осторонь від нових тенденцій і змінюють свої логотипи.

Роботизовані транспортні засоби компанії Nuro та Kruger співпрацюють з найбільшою мережею продуктових магазинів Америки Walmart через епідемію коронавірусу.

Дивіться відео програми "Авто24":