Відео: 20-річний BMW M5 розігнали до вражаючої максимальної швидкості на автобані

25 березня 2021

Водію вдалось "покласти" стрілку спідометра.

Перша спроба відбулась вдень, однак щільність трафіку не дозволила досягти бажаного результату. Друга спроба також завершилась безславно. Тому була виконана третя спроба – вночі.

Дивіться також: Електричні кросовери BMW iX3, Tesla Model Y та Nio ES6 з'ясували, котрий з них швидший: відео

BMW M5 2001 року випуску має на одометрі майже дві сотні тисяч кілометрів, але 20-річний “Бімер” все ще здатен вражати.

Заїзд відбувся близько 22:00, на одній з ділянок німецького автобану, де відсутнє обмеження швидкості. Власник BMW M5 в кузові E39 з третьої спроби таки зміг розігнатися до максимальної швидкості, вказаної на спідометрі – 300 кілометрів на годину.

Незважаючи на солідний вік і пробіг майже 200 000 кілометрів, M5 знаходиться в чудовому стані. Власник проводить регулярне обслуговування свого автомобіля і самостійно займається реставрацією особистого автопарку, який налічує понад 25 моделей баварської марки. У колекції є такі екземпляри, як BMW 8-серії 1991 року випуску, а також 32-річна 7-Series.

Свій нічний заїзд автор ролика присвятив німецькій автогонщиці Сабіні Шмітц, також відомій як “королева Нюрбургринга”. У 1996 році вона стала першою в історії жінкою, що здобула абсолютну перемогу в 24-годинних перегонах на “Північній петлі”. Знаменита спортсменка померла минулого тижня, після тривалої боротьби з раком.

Відео починається з другої спроби, а нічний заїзд відбуваєтьтся, після часової відмітки 35:43.