Volkswagen показав перші фотографії оновленого Touareg

15 лютого 2023

Компанія Volkswagen розповіла, чого чекати від оновленого кросовера Touareg. Він дебютує влітку 2023 року та отримає низку цікавих нововведень.

Серед цікавих технічних рішень перекалібрована підвіска, датчик навантаження на дах, дані з якого враховуються системою стабілізації, і фари IQ.LIGHT HD з 19 200 мікро-LED в кожній.

Читайте також: Volkswagen Transporter перетворили на гірський будиночок на колесах: відео

За словами Volkswagen, оновлений Touareg побудований на шасі наступного покоління. Швидше за все, йдеться про "візок" MLB Evo, як у попередника, тільки в більш просунутому її виконанні. Так, на кросовері з'явиться датчик, який вимірює навантаження на дах. Він об'єднаний у мережу з допоміжною електронікою, що дозволяє змінювати, наприклад, поріг спрацьовування і рівень втручання системи стабілізації з боксом і без нього.

Також зміняться налаштування підвісок: і пасивної зі сталевими пружинами, і опціональної пневматичної з двокамерними балонами. Крім того, на «Туарег» з'являться матричні фари IQ.LIGHT HD з 19 200 мікро-LED в кожній, які вміють проектувати на дорогу «інтерактивний світловий килим». Все це дуже схоже на оптику рестайлінгового Cayenne, навчену виділяти безпечну траєкторію руху на магістралях.

Інші цікаві деталі: задній логотип з підсвічуванням (з січня такі штуки дозволено використовувати і в Європі), цифровий кокпіт Innovision з 15-дюймовим дисплеєм, високоточними картами та покращеним голосовим керуванням, а також м'якіші матеріали обробки передньої панелі та центрального підлокітника. Про зміни в гамі двигунів поки що нічого не відомо. Але гібрид Touareg R eHybrid залишиться флагманом сімейства. Світову прем'єру оновленого кросовера заплановано на літо.