Volkswagen виплатить своїм працівникам ще одну коронавірусну допомогу

16 лютого 2022

Це буде друга грошова допомога робітникам від початку пандемії.

Німецький автовиробник оголосив, що всі працівники німецьких підприємств отримають грошову виплату – “коронавірусну премію”, як визнання їхньої наполегливої ​​роботи в останні місяці, попри триваючу пандемію. Volkswagen також повідомив, що завод у Цвікау, де випускають ID3, “повільно, але впевнено” повертається до нормального робочого режиму.

Дізнайтесь також: Оголошено фіналістів премії "Жіночий автомобіль року"

Розмір одноразової грошової допомоги становить 500 євро та буде ретроспективною виплатою за період з липня 2021 року по лютий 2022 року. Виплата відбудеться наприкінці лютого 2022 року та буде додана до місячної зарплати співробітників. Податки з цієї суми вже відраховано, тож працівники отримають повну суму.

“Протягом останніх місяців пандемія сильно випробувала наших співробітників – чи вони працювали у нас, чи віддалено. Гнучкість та невтомна відданість, яку вони продемонстрували, – це чудова продуктивність, яку ми хотіли б відзначити. Це причина нової “коронавірусної премії” – йдеться у заяві директора з кадрів Гуннар Кіліан.

Стажисти та практиканти також отримають бонус на знак визнання додаткового навантаження, викликаного пандемією, але менший – до 300 євро.

Першу коронавірусну грошову допомогу Volkswagen виплатив своїм співробітникам у червні 2021 року за період з березня 2020 року по червень 2021 року. Розмір першої премії становив 1000 євро.