Volvo приєдналась до стандарту зарядок Tesla

28 червня 2023

Електромобілі Volvo зможуть заряджатись на станціях Tesla. Volvo стане першим європейським автовиробником, який перейде на зарядний стандарт Tesla.

Електрокари Volvo отримають адаптер для підключення до зарядних станцій Tesla Supercharger. В офіційній заяві шведського автовиробника повідомляється, що він став першою європейською компанією, яка уклала угоду про перехід на так званий північноамериканський зарядний стандарт NACS (North American Charging Standard), що є запатентованою розробкою Tesla.

Читайте також: Rivian впроваджує зарядні порти Tesla

Уже в першій половині наступного року електрокари Volvo оснастять спеціальним адаптером, який дозволить заряджати їх на станціях Tesla Supercharger.

В даний час у лінійці Volvo чотири електричні моделі - C40 Recharge, C40 Recharge, EX90 і новий EX30. З наступного року, коли ці електрокари отримають адаптер стандарту NACS, їх можна буде заряджати на більш ніж 12 тисяч станцій Tesla Supercharger, розташованих у США, Канаді та Мексиці. Зарядки відображатимуться у фірмовій програмі Volvo.

Пізніше, 2025 року, Volvo почне випускати електромобілі, які спочатку будуть оснащені роз'ємом Tesla. При цьому їх також можна буде заряджати від CCS – за допомогою іншого перехідника, який буде йти у комплекті.

Таким чином Volvo поповнила список автовиробників, які погодилися перейти на стандарт NACS. У ньому вже присутні Ford, General Motors, стартапи Rivian та Aptera. Можливість переходу на NACS розглядає також концерн Stellantis, якому належить Jeep, Dodge, Ram, Maserati та інші бренди.

Можливо, у майбутньому такі кроки найбільших гравців автопрому призведуть до відходу в минуле інших роз'ємів — європейського CCS та японського CHAdeMO, що застаріває.