Виробник iPhone представив модульну платформу для електромобілів

20 жовтня 2020

Компанія Foxconn, котра випускає техніку на замовлення Apple, прагне увійти в автобізнес. За планом, до 2025 року електрокари Foxconn повинні займати 10 відсотків світового ринку батарейних машин.

Тайванський виробник електроніки Foxconn, відомий, завдяки збиранню продукції Apple, випустив автомобільну платформу для електрокарів, з якою сподівається стати виробником компонентів для електромобілів. Під час презентації в Тайбеї голова Foxconn Лю Янг-Вей заявив, що планує постачати модульне шасі “з відкритим кодом” усім бажаючим.

Також цікаво: Project Arrow – перший канадський електрокар

Шасі описується як модульне та “з відкритим кодом” – з настроюваними елементами, включаючи розмір, колісну базу, тип підвіски та розмір акумулятора, аби партнерські автовиробники могли точно налаштувати його під свої потреби, а Foxconn збирав би його для них.

Крім того, компанія заявила, що планує представити твердотільний акумулятор для електромобілів у 2024 році, який би перевершив сучасні літій-іонні акумулятори авто.

У січні компанію Foxconn обрав своїм партнером для створення електромобілів у Китаї концерн FCA. На даний момент Foxconn є постачальником Tesla. Голова заявив, що його компанія розмовляє з декількома виробниками автомобілів про подальшу співпрацю.