Як виглядає "весілля" під час виробництва автомобіля: відео

15:00, 28 травня, вівторок

На жаргоні автовиробників "весілля", або "шлюб" (marriage) — це момент, коли кузов і шасі майбутньої машини з’єднуються разом. Як це відбувається показали під час виробництва на заводі Skoda Auto.

Навряд чи на автомобільному заводі часто відбувається справжнє весілля. Пляшку шампанського можуть розпити хіба що у визначні моменти – на початку роботи підприємства чи після випуску ювілейного авто.

Також цікаво Tesla може відмовитись від революційної технології виробництва автомобілів

Але насправді це звичайне явище на виробничій лінії. На відео показано, як в даному випадку відбувається “шлюб” Škoda Kodiaq. Називається він так тому, що двигун, коробка передач, карданні вали та осі, паливний бак та різні інші елементи встановлюються на автомобіль не окремо, а всі разом. Весь монтажний комплект надходить під кузов на спеціальному візку і потім підіймається вгору. Потім два блоки з’єднуються працівниками за допомогою маніпуляторів.

На відміну від багатьох інших операцій на сучасному автозаводі, “весілля” відбувається за участі людей, а не роботів. Причому цей процес існує як для моделей з ДВЗ, так і для електромобілів. Для “шлюбу” використовуються спеціальні механізми та ліфти, адже це дуже відповідальний момент.

Дивіться відео шлюбу автомобіля Škoda Kodiaq: