Як випробовують нову Škoda Fabia: відео

10 березня 2021

Сотні випробувань, тисячі моделювань, температури від мінус 35 до плюс 90 градусів за Цельсієм, мусонні дощі та сходження на альпійські вершини. Кожна нова модель Škoda проходить подібні випробування. Подивіться, як з ними впорається нова Škoda Fabia.

Нова Škoda Fabia їздить рівною місцевістю на тестовому полігоні, мало хто зможе сказати, що машина піднімається на вершину Гросглокнер в Альпах. Це робота звичайного на вигляд причепа, який називається “буксирувальний дино стенд”.

Читайте також: Опубліковано перше офіційне зображення Skoda Fabia 2021

За допомогою динамометра всередині причепа можна змінювати опір, який відчуває машина, відповідно до налаштувань, введених технічними спеціалістами. Причіп може генерувати зусилля до 9 кН, а його динамометр забезпечує вихідну потужність до 150 кВт. Простіше кажучи, причіп гальмує свої колеса, тим самим уповільнюючи і машину. "Таким чином ми можемо імітувати різні умови їзди, включаючи профілі справжніх пагорбів або їзду з причепами різної ваги", - пояснює Павло Колайта, який відповідає за функціональне тестування нового Škoda Fabia.

Але причеп Dyno - це лише один із інструментів, який Škoda використовує для підвищення ефективності тестування нових автомобілів. Сьогодні існує сотні тестів, деякі фізичні, а інші віртуальні. “Всі ці тести є невід'ємною частиною розвитку автомобілів. Ми повинні переконатися, що машини задовольняють всі вимоги, що пред'являються до них”, - говорить Павло Колайта.

Випробування автомобілів за різних погодних умов є складовою частиною процесу. "Коли автомобіль перебуває під максимальним навантаженням, він тестується при температурах від -30 ° C і понад 45 ° C, на снігу, на льоду, в пилу і навіть під час симульованих мусонні дощів", - говорить Колайта, перераховуючи крайнощі.