Як вивести з ладу ворожий транспорт

28 лютого 2022

Військові вантажівки, броньовики та танки створені таким чином, щоб їх було важко знешкодити. Але це можливо, якщо знати їх вразливі місця.

Найбільшої шкоди автотехніці можна завдати, якщо пошкодити шини. В деяких бойових машинах шини посилені, але на більшості вантажівок – звичайні. Їх можна проколоти ножем лише наблизившись до машини, а це небезпечно. Автомобілі на ходу можна зупинити спеціальними "їжаками" (зварені або закріплені в дошці цвяхи) чи дротом з гострими кінцями.

Також цікаво як зіпсувати пальне для окупантів

Пошкоджені шини не виведуть транспорт з ладу повністю, але затримають їх. Тим часом можна підготуватись краще чи повідомити українські збройні сили чи тероборону зі зброєю.

Окрім шин, в бойових машин можна пошкоджувати люки, вікна, решітки, бензобак, башти. Це теж надовго виведе їх з ладу. В якості зброї можна використовувати як "коктейлі молотова", так і фарбу (в балончиках чи пейнтбольній зброї), вогнепальну зброю.

Як не дивно, але пошкодити або дезорієнтувати можна навіть танк. Цільтеся вогнепальною зброєю в перископ, а найважливіше – в приціл на верхівці башти.

  • Знімайте вуличні знаки. Не дайте ворогу зорієнтуватися, де вони. Перемістіть знаки на інші вулиці. Танки важкі, відповідно намагайтеся направити їх у вулиці, які не зможуть їх витримати. Танки не можуть рухатися, якщо проваляться в каналізацію.Виводьте з ладу гусеничний рушій, якщо у вас є вибухові речовини. Гусеничний рушій також легко заплутується в колючому дроті/спіралі Бруно. Вистеліть вулиці усім, що може затягнутися всередину і заплутатися.
  • Двигун мусить дихати, тому кидайте коктейлі молотова у все, що виглядає як повітрозабірник. Він має гумові ремені, шланги й труби для пального.
  • Танки - це логістичне жахіття. Їм необхідний кілометровий постачальний ланцюг із запчастинами та пальним. Вони зазвичай можуть проїхати близько 300 кілометрів доброю дорогою на одному заправленому баці. Зупиніть постачальний ланцюг - і танк це просто гора непотрібного заліза
  • Видимість з бронетехніки не найкраща. Якщо ви розмалюєте тарілки для їжі, щоб вони виглядали як міни, і поставите їх вверх дном на вулиці, екіпаж танку не зможе відрізнити їх від справжніх.
  • Також можна кидати бомби з фарбою, щоб залишити ворога без засобів видимості. Водяні бомби з фарбою можуть замалювати перископи. Коли ви в танку, ви в металевій коробці та не можете бачити поза нею. У минулому успішно використовували покривала.
  • Також цільтеся коктейлями молотова у люк водія, він буде під кільцем башти. Навідникові та водію доведеться евакуюватися. Також шукайте додаткові баки з паливом/автоцистерни.

Куди цілитися в Т-72, щоб вбити або вивести з боєздатності: