ЄБРР спробує викорінити корупцію в Укравтодорі

17 березня 2021

Державна установа переналаштує управлінські та закупівельні практики відповідно до рекомендацій консультантів ЄБРР.

Вже була проведена стартова зустріч щодо розробки та впровадження плану антикорупційних заходів для дорожньої галузі України в рамках спільного проекту Укравтодору та ЄБРР. До зустрічі долучилися представники ЄБРР, консультант банку із впровадження проекту та керівництво Укравтодору.

Читайте також: Зеленський пообіцяв голові ЄБРР подолати корупцію в Укравтодорі

Кредитна угода між Укравтодором та ЄБРР загальною вартістю 450 млн євро була підписана у грудні минулого року. Вона включає не тільки реконструкцію майже 300 км дороги M-05 Київ — Одеса та будівництво Північного обходу Львова, але і впровадження чотирьох реформ для дорожньої галузі. Серед них — антикорупційна.

"У разі успішного запуску антикорупційного пілотного проекту в Укравтодорі, цей досвід можна буде масштабувати на інші суб’єкти господарювання та організації державного сектору, які є партнерами ЄБРР в Україні", — зазначив Андрій Цокол, керівник транспортних проектів ЄБРР.

До впровадження антикорупційної реформи залучено Basel Institute on Governance (Швейцарія), яка працює у партнерстві з українською юридичною фірмою Sayenko Kharenko. До травня поточного року консультанти вивчать та проаналізують наявні в Укравтодорі закупівельні та управлінські процеси з точки зору попередження корупції.