Затоварення складів у автодилерів США продовжується

18 липня 2023

До середини липня на територіях американських дилерських центрів зібралося майже два мільйони нових непроданих автомобілів. Їх кількість продовжує невпинно зростати.

Нині на складських майданчиках дилерів накопичено 1 953 512 автомобілів. Це відповідає 53-денному запасу. І це на 75% більше, ніж у цей час рік тому. Кількість нових автівок зростатиме й далі, оскільки світовий автопром оговтався від удару пандемії та кризи, викликаної нестачею чіпів.

Про зростання запасів нових автомобілів свідчить той факт, що місяць тому запаси трималися на відмітці 1 928 619 автомобілів. Експерти схиляються до думки, що таким чином автовиробники прагнуть надолужити прогаяне за попередні три роки.

Читайте також Автовиробництво в Україні впало ще на 62%

Якщо загалом у сегменті автомобілів накопичено 53-денний запас, то у розрізі електромобілів він становить 103 дні.

Запаси виявилися найнижчими серед автомобілів з нижчою ціною. Статистика показує, що накопичення на складах зростає пропорційно ціні на автівки: все менше людей прагне купувати дорогу машину прямо сьогодні і навіть у недалекому завтра.

Найменше затоварення складів у сегментів недорогих автівок. Фото: aftermarketnews.com

Auto News повідомляє, що з-поміж семи автовиробників, які досі подають щомісячні дані про продаж та запаси, у шести з них минулого місяця рівень пропозиції знову збільшився на один-чотири дні. Виняток у Volvo. Цей виробник лишається на одному рівні й не поспішає затарювати склади не тільки в США, але й по дилерських центрах всього світу.