З'явилося перше зображення салону Renault Kardian

13 жовтня 2023

Розсекречено салон кросовера Renault Kardian на платформі Sandero. Салон нової моделі Renault схожий на Dacia Sandero Stepway.

Прем'єра нової моделі Renault, кросовера В-класу, збудованого на платформі Sandero третього покоління, відбудеться 25 жовтня. Kardian вже показали з усіх боків, а тепер Renault дозволила зазирнути і в салон - він, як і очікувалося, схожий на салон Sandero Stepway, але з деякими відмінностями. Можна розглянути цифрову панель приладів та атмосферне підсвічування — колір, мабуть, можна буде вибрати.

Читайте також: Renault показав перше фото нового кросовера Kardian

З інших відмінностей - новий селектор коробки передач, який менший, ніж у одноплатформенного Sandero, і восьмидюймовий прямокутний тачскрин мультимедійної системи. Під ним — вузькі дефлектори повітроводів із сріблястою окантовкою, а ще нижче три хромовані поворотні шайби, такі ж, як у Сандеро. В цілому інтер'єр виглядає лаконічно та стильно для недорогого кросовера.

Про новинку відомо, що вона побудована на модульній платформі CMF-B, а в гаму двигунів з великою ймовірністю увійде «турботрійка» об'ємом 1,0 літра. Привід буде лише переднім.

На ранніх тизерах показали екстер'єр: у Kardian С-подібні ліхтарі в стилі Captur і дворівнева передня оптика з вузькими ходовими денними вогнями, з'єднаними хромованою смугою. Від «вседорожнього» Sandero Stepway кросовер успадкував двоколірний кузов із чорним дахом та захисні пластикові накладки «по колу».

У Renault розповіли, що довжина автомобіля складе «не менше 4,15 метра», тобто він трохи більше за європейський Dacia Sandero Stepway (4,08 метра). Виробництво організують на бразильському підприємстві Renault в Сан-Жозе-дус-Піньяйс. Відповідно, місцевий ринок стане основним для моделі, а пізніше вона з'явиться і в інших країнах.