15-річний хлопець викрав автобус і поїхав маршрутом, підбираючи пасажирів

19:38, 18 серпня, неділя

На півночі Німеччини у місті Бремен підліток-аутист викрав рейсовий автобус і поїхав, попутно підбираючи пасажирів та оголошуючи зупинки.

Хлопець видавав себе за стажиста автобусної компанії та супроводжував водія автобуса в його маршруті містом. Про це повідомляє mobiliteit.nl.

Після того, як водій вийшов з ним з автобуса, хлопець скористався моментом, хутко повернувся в салон, сів за кермо і… поїхав як водій.

Читайте також Зухвалий злодій вкрав тюнінгований для SEMA спорткар і дражнив поліцію Лас-Вегаса, катаючись на ньому містом

По дорозі новоспечений водій робив зупинки, підбирав пасажирів, котрі нічого поганого не запідозрили. За свідченням поліції, автобус доладно йшов маршрутом.

Справжні водії автобуса помітили крадіжку та сповістили поліцію, яка швидко знайшла автобус і припинила поїздку. Під час рейсу з псевдо-водієм пасажири не постраждали, але автобус отримав деякі пошкодження фарби.

Читайте також Злодій вкрав майже 2000 ключів від машин і продавав їх

Як з’ясувалося, автобусом керував 15-річний хлопчик-аутист. Його поліція передала викликаному батькові.

За словами слідчих, хлопчина у ході спілкування не приховував, що хотів "відчути свій ентузіазм щодо транспортних засобів і технологій".

Про заходи впливу на підлітка-водія, як і про штрафні санкції до батьків, нічого не повідомляється