Aston Martin Lagonda Concept: кілограм розкоші на квадратний дюйм

14 березня 2018

Електричний седан від Aston Martin вражає дизайном інтер'єру, що виглядає неймовірно імпозантно, хоч там немає ані шкіри, ані алькантари.

Здається, Aston Martin вдалось втілити стиль ар-деко у автомобілі краще, ніж це вдавалось будь-кому раніше. У дизайні інтер’єру Lagonda Vision гармонічно поєднуються такі матеріали як плюшева тканина та глянцевий пластик.

Концепт має абсолютно не характерний для Астон Мартін дизайн. Як зовні, так і всередині. По-перше, Lagonda – це седан, нетиповий для британської марки тип кузову. По-друге, він немає радіаторної решітки характерної форми, котра допомагає ідентифікувати британські суперкари серед інших, оскільки є електрокаром. Стрімкі лінії кузову, немов проведені одним розчерком, виводять Lagonda Vision у категорію однооб’ємників. Такого англійський виробник точно не показував раніше.

Читайте також: Кожен може покататись на Zagato IsoRivolta

Та набагато цікавіше Lagonda виглядає зсередини. Салон автомобіля більше нагадує лаунж-зону для VIP-персон у дорогому готелі чи аеропорті. Поворотні крісла, що розкладаються у тахту, оббивка з натуральної бавовни, оксамитово-плюшеві стінки, “кришталь”, лаковані поверхні, килими, керамічні панелі з геометричним візерунком та ніжною підсвіткою... Кермо тут – річ другорядна, а тому його можна заховати у торпедо, аби ніщо не нагадувало про те, що ви знаходитесь у автомобілі.

Звичайно ж, концепт має електричний привід. Звичайно ж, він оснащений автопілотом. Та це все є лише теоретичною частиною і сьогодні більшість концептів і серійних моделей можуть запропонувати те ж саме. А от салону у стилі ар-деко у сучасному електрокарі нам бачити не доводилось.

Як би там не було, а Lagonda Vision є провісником аж трьох майбутніх серійних моделей Aston Martin. У 2021 році маємо побачити однойменний седан, а до 2023 компанія обіцяє випустити купе і кросовер з тією ж ДНК.

Фото: Aston Martin Lagonda Vision carscoops.com

Також цікаво: Бетмобіль від Lamborghini: Terzo Millennio