Audi представила оновлену лінійку RS3

14:20, 20 серпня, вівторок

Модель 2025 модельного року отримала оновлений дизайн та переналаштоване шасі, тоді як 2,5-літровий п’ятициліндровий двигун TFSI має таку ж потужність в 400 к.с. й 500 Нм крутного моменту, яка дозволяє автомобілю досягати 100 км/год за 3,8 секунди.

Audi каже, що оновлений RS є найпродуктивнішим автомобілем у своєму класі, адже встановив рекорд Нюрбургринга за 7:33,123 хв. Досягнути цього вдалось завдяки вдосконаленому розподіленню крутного моменту, новим адаптивним амортизаторам та оновленій системі контролю швидкості, що дозволили швидше проходити повороти.

Читайте також: Офіційно представлено нову лінійку A6 e-tron

Новинка отримала фірмову мову дизайну бренду з великою решіткою радіатора, інакшими повітрозабірниками та вузькими фарами з переробленими денними ходовими вогнями. Вони включають 24 світлові елементи, які стандартно розташовані у вигляді картатого прапора. Для тих, кому не подобається такий дизайн, можна налаштувати три інші світлові варіанти ДХВ на дисплеї інформаційно-розважальної системи автомобіля.

Ззаду автомобіль отримав нову графіку ліхтарів, новий дифузор з червоним відбивачем і дві овальні вихлопні труби з чорними рамками. Audi також розширила колірну палітру автомобіля, додавши нові варіанти Ascari Blue, Progressive Red і Daytona Grey з матовим покриттям.

Також цікаво: Які електромобілі Audi не матимуть логотипу з чотирма кільцями

19-дюймові колеса доступні у базовій комплектації. Покупці можуть додатково обрати другий дизайн коліс, який може бути матовим темно-сірим або глянцевим металевим чорним. Інтер’єр автомобіля отримав декілька візуальних змін, зокрема, опційні ківшеподібні вуглецеві сидіння з контрастною строчкою на сидіннях та підлокітнику і кермі.

Автомобіль пропонуватиметься у варіантах Sportback й Sedan. Збиратимуть модель на заводі Audi в Інгольштадті. Автовиробник каже, що автівки будуть доступні у дилерів з жовтня, а прийом попередніх замовлень відкриють з кінця серпня. Ціни на RS 3 Sportback в Німеччині починаються від 66 000 євро, а на Sedan від 68 000 євро.