Австралієць догрався: 120 елітних машин йому виявилося замало

23 грудня 2023

Колекція екзотичних автомобілів австралійського ігрового мільярдера Лоуренса Ескаланте налічує 120 автомобілів загальною вартістю 100 мільйонів доларів.

За кілька років мільярдер створив одну з найвидатніших колекцій сучасних світових суперкарів і гіперкарів. Гроші на такі забаганки для бізнесмена не проблема: Ескаланте є засновником і виконавчим директором сайту Virtual Gaming Worlds, який керує різними іграми в стилі казино.

Житель Перті під час пандемії Covid-19 зумів піднятися фінансово, його статки різко збільшилися і мають гарну динаміку зростання. Тепер колекціонер володіє гаманцем, в якому накопичено понад 3 мільярди доларів. Два роки тому він почав збирати свою колекцію.

Читайте також Знайдена колекція з трьох десятків вінтажних авто

Ще торік колекція складалася приблизно з 49 автомобілів. Нині у власності Ескаланте знаходиться приблизно 120 автомобілів. Ще 70 машин він планує придбати у 2024 році.

На відміну від багатьох інших колекціонерів, Ескаланте не дозволяє своїм автомобілям просто стояти й гнити на складі. Натомість він часто їздить на цих автомобілях і дозволяє багатьом друзям кататись на них.

Зголоднів? Хот-дог давно став найпопулярнішим перекусом для водіїв та мандрівників, які зупиняються на заправці. А на АЗК WOG хот-доги давно в списку фаворитів їхніх гостей. Скуштуйте, щоб зрозуміти, чому вони так полюбилися тим, хто в дорозі.

Рекламна інформація

Щоразу, коли в Перті відбувається якась автомобільна зустріч, там обов’язково буде кілька автомобілів з "The Lee Collection". Фото: carbuzz.com

Знаковим у колекції став придбаний кілька місяців тому Aston Martin Valkyrie AMR Pro, єдиний в Австралії. Також у списку знакових володінь є пара McLaren Elvas, включно з повною відкритою колекцією із вуглецевого волокна.

Читайте також Вражаюча колекція фотореалістичних малюнків Алессандро Палья

Нещодавно колекціонер виписав Mercedes-Benz SLR McLaren HDK. Найчастіше для поїздок у години дозвілля використовує Lamborghini Essenza SCV12 і Ferrari FXX K Evo.

З-поміж інших знакових моделей і марок у колекції помічені Lamborghini Countach LPI 800-4, Bugatti Chiron Super Sport, McLaren P1, Ferrari Daytona SP3. З’явився також Bugatti Bolide, який замовлено і, попри трекове виконання, буде зареєстровано для вуличного використання.