Байкер зробив стійку на голові на швидкості 122 км/год (відео)

22 серпня 2019

Стантрайдер Марко Джордж встановив новий світовий рекорд.

Навіть тим, кому знайомі такі слова як віллі, стоппі, бьорнаут, вобблінг чи хедстенд, навряд чи знайоме ім’я британського шибайголови Марко Джорджа. Це каскадер-любитель, який лиш кілька років займається стантрайдінгом, але він встиг заслужити собі славу і місце у Книзі рекордів Гіннесса.

Також цікаво: Гонщик проїхав трасу Нюрбургрінг із зав'язаними очима (відео)

“17 серпня 2019 року я встановив новий рекорд світу Гіннеса за найшвидшу стійку на голові на мотоциклі: 76,174 миль/год / 122,590 км/год”, – підписав відео на своєму каналі каскадер.

Заїзд проводився під час фестивалю “Найшвидше віллі у світі”, де байкери змагались у їзді на задньому колесі мотоцикла. Джордж відзначив, що готувався до цієї події останні сім місяців і дуже радий, що все пройшло якнайкраще. Новий рекорд більш, ніж вдвічи перевершує попередній (48 км/год).


“Швидкість у 122 кілометрів на годину може видатись не такою вже й значною, порівняно зі звичними цифрами у мотоспорті, але ви просто уявіть собі, що стоїте на даху машини, що рухається з такою швидкістю”, – коментує Марко. Варто зазначити, що під час виконання трюку каскадер опиняється спиною до напрямку руху і навіть не бачить, куди їде.

Також цікаво: Фернандо Алонсо хоче виграти Раллі Дакар