Безробітних українців залучатимуть до будівництва доріг

17 квітня 2020

Глава уряду України Денис Шмигаль зустрівся зі співробітниками Національної асоціації дорожників для обговорення питання надання робочих місць українцям. Причина - зростання безробіття в країні через пандемію коронавирусной інфекції.

Про це глава Кабміну написав в своєму Telegram-каналі. За його словами, створення робочих місць не тільки метод подолання коронакрізіса, а й подальшого зростання економіки. Тим більше варто враховувати той факт, що зараз в Україні повернулося багато громадян і їх потрібно забезпечити роботою.

Читайте також: Оптова ціна на бензин найнижча за останні п’ять років

На думку Шмигаля, будівництвом українських доріг повинні займатися українські фахівці, навіть якщо контракт отримала іноземна компанія.

"Ми хочемо, щоб якомога більше наших людей було залучено до робіт і більше українських матеріалів використовувалося при будівництві", - пояснив він.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України очікує, що зростання безробіття в цьому році досягне 9,4 відсотка. Ситуація ускладнюється епідемією короновіруса.

Про це в середу, 8 квітня, на брифінгу за підсумками засідання уряду заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. За його словами, міністерство бачить і прогнозує зростання безробіття.

Також цікаво: Авторинок ЄС в березні просів на 55%