Bugatti показала унікальний Chiron Pur Sport Grand Prix, який дістанеться лиш одному счасливцю у світі

10 грудня 2021

Bugatti Sur Mesure стає офіційною програмою кастомізації у відповідь на постійне зростання попиту на персоналізовані творіння Bugatti. Перший офіційний продукт Sur Mesure черпає натхнення зі слави історичної моделі Bugatti Grand Prix.

Через 112 років, після народження Bugatti у французькому місті Мольсхайм, три визначальні елементи залишаються центральними: спадщина, інновації та ручна робота найвищого рівня майстерності. Усі три цінності втілено в одиничному проєкті Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix, присвяченому перемозі Луї Широна на Гран-прі Франції 1931 року.

Також цікаво: На продаж виставили один із трьох прототипів седана Bugatti EB 112

Спеціалістам підрозділу кастомізації Bugatti знадобилось чотири місяці, щоб створити два нових відтінки фарб, спеціально для версії Grand Prix. Ще дев’ять місяців пішло на створення шкіряної оббивки, а карбоновий салон створювався цілий рік. Цей автомобіль повністю виготовлений вручну. Уся графіка на кузові, як і вишивка в салоні, звісно також ручної роботи.

У команді Bugatti Sur Mesure (“на замовлення”) працює 15 людей, а роботу над Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix було розпочато ще навесні минулого року. Усі проєкти з кастомізації займають більше року. Наразі в роботі знаходиться ексклюзивний Divo.

Фото: Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix від Bugatti Sur Mesure / Bugatti

Скільки коштувала індивідуалізація гіперкара замовнику, не повідомляється, але Bugatti Chiron Pur Sport – це версія Chiron з обмеженим тиражем у 60 екземплярів та ціною від 3 мільйонів євро. Можна припустити, що з особливим тюнінгом авто коштує на 50–100 % дорожче. Це один з найпотужніших та найшвидших автомобілів планети. Розташований на задній осі мотор W16 8.0 з чотирма турбінами генерує потужність у 1500 кінських сил і дозволяє прискорюватись до 100 кілометрів на годину за 2,1 секунди та розвивати максимальну швидкість у 350 кілометрів на годину.