У Києві хочуть обмежити швидкість до 30 км/год

28 січня 2019

Поряд зі школами, дитсадками та іншими місцями концентрації дітей столична влада планує обмежити швидкість руху транспортних засобів.

КМДА повідомила про розробку програми посилення безпеки на дорогах біля шкіл у рамках якої рух для ТЗ хочуть обмежити до 30 км/год.

Читайте також: В Україні можуть почати штрафувати за тоновані вікна

За планом готову програму з підвищення безпеки на дорогах біля шкіл мають представити до кінця цього року. Контролювати водіїв у зонах з обмеженою швидкістю руху передбачено за допомогою відеокамер з функцією фіксації номерних знаків або електронних табло з відображенням швидкості ТЗ

“Найбільш дієвим буде установка електронних табло, які будуть показувати швидкість, з якою рухається автомобіль, кількома кольорами. Це буде бачити і водій, і інші люди на вулиці, і це буде викликати відповідну реакцію і привертати увагу”, – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Ще один предмет уваги столичної влади – ділянки підвищеної небезпеки. Чиновники хочуть скласти список перехресть, на яких найчастіше трапляються ДТП, проаналізувати причини їх виникнення та внести необхідні корективи для виправлення ситуації – від встановлення лежачих поліцейських до зміни транспортної розв'язки.

Також цікаво: Під Броварами лісовоз встав дибки: фото, відео