Дискримінація й домагання начальників заводу обійдуться Mercedes-Benz в мільйони

13:09, 16 жовтня, середа

Бразильський трудовий суд зобов’язав німецького автовиробника Mercedes-Benz виплатити 7,3 мільйона доларів відшкодування збитків за дискримінацію та домагання, яких зазнали працівники заводу в штаті Сан-Паулу.

Грошовий еквівалент має покрити завдану фізичну та моральну шкоду кільком працівникам від дискримінації, домагання та жорстокого поводження після отримання травм на робочому місці в період з 2004 по 2019 роки. Про це пише bssnews.net та ряд інших видань.

В ході судового розгляду в південному місті Кампінас, де розташований завод, було встановлено, що працівники після отримання травми на виробництві й лікування були відсторонені після повернення на роботу та "піддалися принизливим нападкам, включаючи расову дискримінацію".

Читайте також Вісім жінок судяться з Tesla за сексуальні домагання та переслідування на роботі

Якщо точніше, то після повернення на роботу з лікарняного вони зазнали "ізоляції, включаючи фізичну ізоляцію" і були "позбавлені можливостей просування по службі”.

Один робітник засвідчив, що начальник назвав його "сучим сином мавпи". Потерпілий подав скаргу своєму керівнику, але натомість отримав триденне відсторонення від роботи.

Читайте також За зйомку жертви аварії в Німеччині "оператора" судитимуть за кримінальною статтею

Інший чорношкірий позивач сказав, що коли він повернувся на роботу, йому доручили подавати каву та мити машину менеджера, який одного разу висміяв його колір шкіри.

Претензію Mercedes-Benz про те, що ці дії були "окремими випадками", суддя у цій справі відхилив, оскільки прийняти такого пояснення означало б "серйозну невдачу для прав працівників".