Електричному "Геліку" бути: Mercedes-Benz зареєстрував назву для батарейного позашляховика

6 квітня 2021

Став відомий і час появи нової моделі в лінійці Mercedes-Benz.

Минулого року концерн Daimler офіційно оголосив наміри випустити електричний аналог свого легендарного позашляховика G-Class. При цьому, ще у 2016 році виробник зареєстрував у Євросоюзі торгову марку EQG. А нещодавно захистив патентами і назви конкретних моделей.

Також цікаво: Електричний Mercedes-Benz EQS розкрив характеристики перед прем'єрою

До Бюро по інтелектуальної власності Євросоюзу (EUIPO) були подані заявки на реєстрацію торгових марок EQG 560 і EQG 580. Поки обидві знаходяться на розгляді. При цьому EQG був анонсований виробником у 2019 році в планах на найближчі три роки, що означає його появу не пізніше 2022 року.

Наразі відомо, що електричний позашляховик випускатимуть паралельно з класичним “Геліком”, однак не ясно, на якій базі. Приміром, електричні кросовери EQA і EQC побудовані на платформах бензинових GLA і GLC, в той час як флагманський електромобіль EQS, який представлять 15 квітня, технічно не пов'язаний ні з седаном S-класу, ні з будь-яким іншим “Мерседесом” з ДВЗ. Не виключено, що EQG розділить шасі з седанами EQS та EQE, а також кросоверами того ж класу.


Фото: Арнольд Шварценегер з виготовленим на замовлення електричним Mercedes-Benz G-Class, 2017 рік / Kreisel Electric

Провісником EQG можна вважати концепт Vision Ener-G-Force. На момент його прем’єри у 2012 році було заявлено, що він ляже в основу спадкоємця G-Class, а також поділиться окремими елементами дизайну з кросоверами GL-серії. Концепт передбачав чотиримоторну силову установку та дебют у 2025 році.

Фото: концепт Mercedes-Benz Vision Ener-G-Force / Daimler