Електричний байк Yadea Kemper розганяється до сотні за 5 секунд та заряджається за 10 хвилин

13 листопада 2023

На Міланському мотосалоні EICMA 2023 показали електричний мотоцикл Yadea Kemper, що привернув увагу шанувальників високою швидкістю руху та ще більшою швидкістю заряджання.

Загалом експозиція Yadea була чи не найбільшою на мотосалоні. З-поміж електричних мотоциклів, скутерів, самокатів та педальних велосипедів китайського виробника своїми характеристиками виділявся саме Kemper. Електроцикл вразив усіх великими перевагами над бензиновими аналогами.

В першу чергу дивувала продуктивність, починаючи від прискорення – прудко, хоча й не лідерські можливості. З-поміж інших постулатів привабливості можна назвати комфорт, доступне обслуговування та помірковану вартість володіння. Вплив на навколишнє середовище, б звісно ж, стоїть на чільному місці.

Читайте також Чотирирічний хлопчик майстерно їздить на мотоциклі, суперкарі та фурі: відео

Yadea Kemper має ще одну привабливу і дуже визначальну рису – швидкість зарядки. Якщо більшості електричних мотоциклів зі швидкою зарядкою потребують повного наповнення місткості батареї від 30 до 45 хвилин, то Yadea пропонує 10-хвилинну швидку зарядку свого електричного Kemper до майже повного вмісту.

Якщо бути точнішим, то 10-хвилинний термін необхідний на рівні 0-80% перезаряджання, але це не єдина дивовижна властивість е-мотоцикла. Встановлений по центру двигун потужністю 23 кВт безперервної потужності та 40 кВт максимальної потужності (до 53 кінських сил) розганяє байк до поміркованих 160 км/год.

Увага до експозиції електричних байків і моделі Kemper зокрема була доволі масштабною. Фото: Yadea

При цьому це прудкий, енергій байк вже на самому старті. Він розганяється від 0 до 100 км/год за 4,9 секунди. У порівняні з деякими надпотужними аналогами, що "беруть сотню" за 3 секунди, це не так стрімко, але все-таки досить бадьоро.

Читайте також Електричний мотоцикл потягнув вантажівку і автобус: відео

Щоправда, виробник не озвучив ні ціну, ні дані про запас ходу. Відомо, що мотоцикл оснащено літій-залізо-фосфатною акумуляторною батареєю високої напруги 320 В місткістю 20 А-год, що забезпечує місткість 6,4 кВт-год. Така висока напруга допомагає мотоциклу досягати вищих рівнів потужності, хоча досить низька номінальна потужність в ампер-годинах знижує загальний розмір батареї, зменшуючи її місткість значно нижче, ніж у більшості типових електричних мотоциклів такого розміру та рівня потужності.

На усіх виставках виробники дотримуються неписаного правила і Yadea не виняток: гарну експозицію мають прикрашати гарні дівчата. Фото: Yadea

З-поміж комплектації тут маємо системи солідних постачальників – ABS від Bosch і система контролю тяги, пов’язана з гальмами Brembo. Мотоцикл отримав підвіску KYB, 7-дюймовий кольоровий TFT-екран панелі приладів і омологований як мотоцикл L3e-A2 для Європи. Також тут є вбудований відеореєстратор 1080p, який дозволяє водіям зберігати відзнятий матеріал на вставлену карту.